Vegansk måltidskasse – få kødfrie retter leveret til døren

Er du bevidst om at træffe miljøvenlige og bæredygtige valg i dagligdagen, skal du forholde dig særligt til køb af mad. At spise vegansk har ikke kun betydning for dig selv og din sundhed her og nu. Den kødfrie mad har også stor indflydelse på, hvordan dine børn og børnebørn kan komme til at leve i fremtiden. 

Køb de bedste, veganske måltidskasser online

Det behøver hverken være dyrt eller ressourcekrævende at lave mad uden indhold af kød og andre råvarer, der stammer fra dyr. På nettet får du mange inspirerende muligheder for at lave mad på sund og miljøvenlig vis. Du kan vælge en måltidskasse som en vegansk madkasse, der indeholder skønne grøntsager, bønner, linser og andet tilbehør, du skal bruge til ugens aftensmåltider. 

En vegansk måltidskasse er det rette valg for dig, der vil spise kødfrit 1-3 gange om ugen samt dig, der i forvejen lever 100% bæredygtigt. 

Veganer kasse til dig der vil leve sundt 

Vi mennesker kan have forskellige grunde til at fravælge kød i vores måltider. For nogle mænd og kvinder er det den klare holdning til miljøet og den globale tendens til overforbrug af ressourcer, der får dem til at spise veganske råvarer. For andre mennesker er det ønsket om at leve mere sundt, som er grunden til, at der købes måltidskasser med skønne produkter fra naturen.

Endelig er der de mennesker, som har brug for at veksle i maden på middagsbordet. Der er garanti for en masse spændende og anderledes smagsoplevelser, når måltiderne består af grønne afgrøder og kødfrie ingredienser. 

Uanset hvad din grund er til at spise vegansk, kan du finde skønne måltidskasser hos danske forhandlere. Der kan være forskel på, hvilke råvarer de enkelte forhandlere tilbyder deres kunder. Forhandlerne af måltidskasser samarbejder med flere leverandører af råvarer, og derfor er der variation i deres produkter.

Hvordan adskiller en veganer kasse sig fra andre måltidskasser?

Det særlige ved de veganske råvarekasser er, at de ikke indeholder kød, fisk, mejeriprodukter eller biprodukter fra slagtning. Der findes 2 former for livsstile, når det kommer til at undgå kød. Der er den veganske, og der findes den vegetariske. Som vegetar er det muligt at spise både fisk og mejerivarer. 

Den veganske tilgang er den mest restriktive, når det handler om bevidst fravalg af råvarer. Dog betyder det at spise vegansk langt fra, at du kommer til at savne smag, bid eller næring i din mad. Du skal blot være opmærksom på dine næringssammensætning med vegansk mad, så du sikrer dig at få alle de næringsstoffer og dén mængde sund fedt samt protein, din krop og hjerne har brug for til at trives optimalt. 

Det kan tage ekstra tid at skulle tilrettelægge ugens veganske måltider, hvis du selv skal planlægge indkøb og finde frem til gode, afvekslende opskrifter. Med en praktisk måltidskasse kan du være sikker på, at alle ingredienser er nøje udvalgt til at sikre din og familiens næring. 

Du kommer med andre ord til få mere tid i hverdagen og weekender, når du kan slippe for at lave madplaner og handle ind med din måltidskasse i vegansk udgave.

Vælg sund vegansk mad og gør madpakkerne til et hit

Med børn i hjemmet kender du alt til, hvor mange timer i ugen der går med praktiske gøremål og madlavning. Ved at få friske og sunde råvarer leveret direkte hjem til hoveddøren frigør du tid til dig selv og familien, som i stedet kan bruges på nærvær og afslapning fremfor indkøb og transport.

Skulle der være rester til overs fra et aftensmåltid, kan du på ingen tid lave en skøn, mættende og næringsrig madpakke til dig selv eller børnene. Mange veganske færdigretter egner sig til at blive nydt i kold udgave. 

En lækker og indbydende madpakke kan gøre en verden til forskel både for børn og voksne. Vores hjerner har behov for optimal ernæring for at kunne fungere optimalt, og vi kan holde koncentrationen i mange timer for at lære og arbejde. En vegansk madpakke er spækket med sunde energikilder og dejlige smagsoplevelser, så eftermiddagen kan blive god, og vi kan undgå at “gå kold” og blive træt.

Sådan bestiller du en vegansk måltidskasse

Før du går i gang med at bestille din veganske måltidskasse, skal du have gjort dig tanker om, hvor mange personer kassen skal pakkes til. Selvom der er flere forhandlere af de populære og praktiske kasse med råvarer at vælge imellem online, vil deres bestillingsprocedure minde om hinanden.

Du kan benytte dig af denne mini-guide, når du første gang vil oprette dig som kunde og bestille din veganer kasse med sunde måltider:

  1. Vælg størrelse på din måltidskasse i forhold til antal personer
  2. Vælg leveringsomfang i forhold til hvor mange gange om ugen du vil have veganske færdigretter
  3. Gennemfør bestilling og kobl din aftale op til Betalingsservice

Når har trykket på den veganske måltidskasse hos din forhandler, ledes du automatisk til bestillingssiden, hvor du skal angive størrelse på måltidskasse samt de ønskede leveringstider. 

Som sidste led i bestillingen kommer du til betalingen. Der er mulighed for at købe måltidskasse enkeltvist. Du får mest værdi og fornøjelse af madlavningskonceptet ved at købe din veganske måltidskasse på abonnement. I denne forbindelse vil du betale et månedlige beløb til forhandleren. 

Fordelene ved at få veganske måltidskasser på abonnement

Når du vælger abonnementsløsningen, kan du komme til at nyde godt af både praktiske og økonomiske fordele. Du kan blandt andet se frem til disse goder som abonnent:

  • Du kan koble betalingerne op til Betalingsservice og slippe for at lave manuelle overførsler hver måned
  • Du får mere tid til overs i hverdagen, når du ikke skal købe stort ind
  • Du kan spare penge og undgå madspild
  • Du kan ændre i din abonnent og vælge nye måltidskasser til
  • Du kan sætte én eller flere leveringer på pause i forbindelse med ferie

Det kan være svært at bedømme, hvor meget mad vi skal købe ind til ugens måltider. Mens det er mindre afgørende, når det kommer til linser, bønner, mel og ris, er det anderledes med grøntsager og sunde afgrøder. Fødevarer, som veganske måltider hovedsageligt består af. Disse har en kortere holdbarhed, og de går lettere til end de “tørre” varer. 

En måltidskasse er en god måde at minimere madspild på. Kasserne bliver pakket til de antal personer, som er valgt i abonnementerne. Du kommer til at smide mindre mad ud, og du kan derved undgå at betale flere penge for din mad end den mængde, som bliver spist i hjemmet. 

Så nemt er det at foretage ændringer i dit abonnement  

Livet er uforudsigeligt, og derfor er konceptet omkring veganske måltidskasser lavet fleksibelt. Som kunde får du adgang til din personlige profil, hvor du kan lave ændringer i dit abonnement. 

Det kan blandt andet bliver aktuelt, hvis medlemsantallet i din husstand forandres, eller hvis du i en periode har ønske om at anvende en anden type kasse med råvarer. Alle danske forhandlere af måltidskasser har forskellige produkter i deres sortimenter. Foruden de vegetariske måltidskasser er der f.eks. også måltidskasser med fisk, asiatiske måltidskasser, sunde kasser med grønne råvarer samt vegetariske udgaver. 

Hører du til den store gruppe af danskere, der vælger at spise kødfrit 2-3 gange om ugen, kan det være ønsket at supplere den vegetariske måltidskasse med en anden variant. Eller du kan skifte kasse med råvarer fra måned til måned. 

Du får masser af frihed og fleksibilitet med dit abonnement, så både mad og leveringsforhold matcher din og familiens livsstil. 

Hvad indeholder veganske færdigretter?

Der vil aldrig være de samme retter i veganske måltidskasser, som du og familien modtager uge for uge. På hjemmesiden hos din forhandler kan du se en menu med de færdigretter, som næste uges levering indeholder. 

Dermed kan du planlægge måltiderne i ugens løb, og du kan forberede dig på, hvilke serveringer næste uges hovedmåltider kommer til at bestå af. Skulle der være allergier i familien, er det vigtigt, at du oplyser forhandleren om dette, når du opretter dig som kunde. Der kan være måltider i en vegansk måltidskasse, som ikke alle børn eller voksne synes om. Hos mange forhandlere er det muligt at fravælge et bestemt måltid, så der er dømt succes med aftensmaden hos alle medlemmer i husstanden.

Når du modtager en vegansk måltidskasse, vil der være en oversigtsliste med samt udførlige og hjælpsomme opskrifter. Du behøver ikke at have erfaring med at lave mad uden kød for at få glæde af de grønne og næringsrige måltidskasser. 

Hvad koster en vegansk måltidskasse?

Prisen for en vegansk måltidskasse er påvirket af, hvor mange personer den skal pakkes til, og hvor mange gange om måneden du vil have din praktiske kasse med råvarer leveret. 

Du vil få en personlig pris på din bestilling, som vil fremgå i forbindelse med din bestilling. Der kan være penge at spare, når du vælger abonnementsløsningen og betaler et fast beløb hver måned. Du kan få gode priser på supplerende råvarekasser med frugt og grønt, som kan gøre den sunde livsstilsændring lettere og sundheden i familien bedre. 

Når du laver ændringer i dit abonnement, vil du få en kvittering fra din forhandler. Det kan være i forbindelse med, at du sætter én eller flere leveringer på pause i en ferieperiode. Eller det kan være, hvis du laver et tilkøb af ekstra måltidskasse.